Familjen Kamprads stiftelse firar tio år

Familjen Kamprads stiftelse firar tio år med en kunskapsdag på Växjö Konserthus den 9 november 2021

Familjen Kamprads stiftelse bildades 2011 på initiativ av familjen Kamprad och genom donationer från Ingvar Kamprad, Inter IKEA Group och Ikano. I år firar stiftelsen tio år. Vi uppmärksammar detta med en kunskapsdag den 9 november på Växjö Konserthus. Stiftelsen har bjudit in personal från äldreomsorgen i Småland och fyller dagen med kunskap och inspiration inom områden angelägna för en bättre livskvalitet bland äldre.

Familjen Kamprads stiftelse stödjer ändamål viktiga för Ingvar Kamprad och hans familj. Resultaten av forskning och utbildning ska snarast, och med kostnadseffektivitet, komma de många människorna till del. Stiftelsen har under sina första tio år särskilt finansierat forskning och utbildning inom områdena entreprenörskap för en levande landsbygd, medicin, miljö samt äldres livskvalitet. Sedan starten har stiftelsen delat ut 1,2 miljarder kronor. Stiftelsens förmögenhet uppgår idag till cirka 8 miljarder kronor.

”Jag är glad över att vi idag kan fira tio år och göra det tillsammans med personal som i omsorg och vård möter äldre i Småland. Äldres livskvalitet var angeläget för Ingvar Kamprad. Med en kunskapsdag där äldre är i fokus följer vi hans önskan”, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot för Familjen Kamprads stiftelse.

Program 9 november på Växjö Konserthus

Kl. 10.00, Välkommen till stiftelsens kunskapsdag
Moderator Claes Elfsberg i samtal med stiftelsens ordförande Katarina Olsson

Kl. 10.20, Föreläsning ”70 är det nya 50”
Ingmar Skoog, professor i psykiatri och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet. Årets Senior och Sommarpratare 2021

Kl. 11.30-12.00, kl. 13.00-13.30, kl. 13.45-14.15, aktuell äldreforskning (varje föreläsning erbjuds vid tre tillfällen)
Ensamhet bland äldre personer (Christina Nilsson salen)
Välfärdsteknik för äldre (Aniara)
Att optimera demensresan (Karl Birger Blomdahl salen)
Betydelsen av kulturella event (Ateljén)
Prevention för seniorer, fysisk aktivitet (Skattkammaren)
Palliativa vårdbehov (Ofelia)
Matupplevelser genom livet (Speglarnas sal)

Föreläsningar

Kl. 15.00-16.00, Panelsamtal om morgondagens äldreomsorg
Claes Elfsberg i samtal med inbjudna forskare

Kontaktuppgifter

Familjen Kamprads stiftelse
Presskontakt, Anna Carlström, anna.carlstrom@familjenkampradsstiftelse.se, +46 72 54 34 700
Talesperson och verkställande ledamot, Lena Fritzén