Fortsatt stöd med 7,5 miljoner kronor per år 2019-2023 till Ung Företagsamhet

Styrelsen för Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att fortsätta stödja Ung Företagsamhet med 7,5 miljoner kronor per år i fem år.

– Vi känner stort förtroende för Ung Företagsamhets verksamhet efter fem år av samarbete. UF har på ett föredömligt sätt arbetat med att förstärka ungt företagande i yrkesprogrammen och i landsbygdskommuner. Vi ser fram emot de kommande fem åren och nu med ett särskilt fokus på Norrland, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse.

Ung Företagsamhet vill att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång. Forskning visar att dessa elever klarar sig bättre senare i livet – som entreprenörer och som anställda. Genom stiftelsens stöd kommer Ung Företagsamhet att fokusera på gymnasieskolans yrkesprogram samt särskilda landsbygdskommuner i UF-regionerna. I detta samarbete återfinns även en särskild Norrlandssatsning enligt Ingvar Kamprads vilja och testamente.

För mer information, kontakta:
Lena Fritzén, verkställande ledamot, Familjen Kamprads stiftelse. Telefon: 0708-37 75 49 www.familjenkampradsstiftelse.se
Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige. Telefon: 08-783 80 88
cecilia.nykvist@ungforetagsamhet.se

Läs pressmeddelande