Stiftelsens styrelse har utsett ny ordförande och en verkställande direktör

Efter fjorton år lämnar ordförande Katarina Olsson stiftelsens styrelse vid årsskiftet. Hon efterträds av Kristina Alsér, som har varit styrelseledamot sedan starten.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar över ordförandeskapet efter Katarina Olsson. Hennes kunskap om stiftelser, erfarenhet av forskning och hur hon lett styrelsearbetet har starkt bidragit till att stiftelsen idag vilar på en mycket solid grund. Jag kommer med energi och glädje fortsätta arbetet i stiftaren Ingvar Kamprad och familjens anda, säger Kristina Alsér.

Anna Carlström kommer att tillträda som stiftelsens verkställande direktör den 1 januari 2025. Anna Carlström är idag stiftelsens kanslichef.

– Jag är mycket tacksam för styrelsens förtroende och ser fram emot att, tillsammans med våra medarbetare, bygga vidare och utveckla stiftelsens arbete. En stiftelse som stödjer kunskap och sociala initiativ till nytta för de många människorna, säger Anna Carlström.

Lena Fritzén lämnar uppdraget som verkställande ledamot, men fortsätter sitt arbete i styrelsen.

Stiftelsen har sedan starten 2011 delat ut två miljarder kronor. Genom satsning på forskning, utbildning och hjälpverksamhet har stiftelsen på olika sätt bidragit till samhällsnytta. Det handlar exempelvis om att förbättra cirkulära processer inom lantbrukssektorn, skogsnäringen och byggindustrin, stimulera utvecklingen av små och medelstora företag i samverkan med akademin samt stärka äldres livskvalitet och den palliativa vården. Stöd till ungas entreprenörskap och innovationsförmåga är angeläget för stiftelsen och många är de äldre som kunnat delta i resor, friskvård och kulturella insatser genom stiftelsens initiativ.

Med stor tillförsikt ser vi fram emot att fortsatt bidra till en bättre miljö, entreprenörskap – särskilt för en levande landsbygd och äldres livskvalitet.

Växjö 2024-10-03
Styrelsen för Familjen Kamprads stiftelse