Pressmeddelande 2014-07-10

Pressmeddelande 2014-07-10

2014-07-10 | Pressmeddelande

”Parcyklar och ljugarbänkar” till behövande äldre i Småland

Stiftelsens styrelse har i år beslutat att, inom ramen för ändamålet hjälpverksamhet bland behövande äldre, skänka ”parcyklar” och ”ljugarbänkar” till samtliga kommuner i Småland. Syftet är att öka trivseln bland behövande äldre. Totalt handlar det om 50 parcyklar och 1 000 ”ljugarbänkar” varav Jönköpings län har fått erbjudande om 20 parcyklar och 350 ”ljugarbänkar”.
Den 10 juli överlämnas gåvor till Kristinedals äldreboende i Jönköping.

Familjen Kamprad stiftelse, har till ändamål att stödja, stimulera och belöna utbildning och forskning samt hjälpverksamhet bland behövande äldre. Stiftelsen bildades 2011 på initiativ av familjen Kamprad och har sitt säte i Växjö.

I år har stiftelsen beslutat att skänka totalt 50 ”parcyklar”, en specialutformad cykel för två personer med elektrisk hjälpmotor till samtliga kommuner i Småland. Det är stiftelsens förhoppning att cykeln ska bidra till träning, social samvaro och glädje. Stiftelsen skänker också 1 000 ”ljugarbänkarna” till kommunernas äldreboende. Bänkarna ska inbjuda till samtal och avkoppling.

Stiftelsen utlyser årligen bidrag till bland annat hjälpverksamhet bland behövande äldre. Ideella föreningar och organisationer kan söka bidrag för projekt som på ett tydligt sätt bidrar till att öka äldres livskvalitet. Projekt ska ha anknytning till Småland.

Med anledning av initiativet bjuder stiftelsen in till pressträff.

Tid:
torsdagen den 10 juli 2014 kl. 13.30

Plats:
Kristinedals äldreboende entréplan, Kristinedalsgatan 12, Jönköping

Medverkande:

Barbro Lundeby, områdeschef socialförvaltningen Jönköpings kommun, Sara Carlsson, enhetschef för Kristinedals äldreboende, Lena Fritzén, verkställande ledamot i stiftelsen och Hans-Göran Stennert, ledamot i stiftelsen.

Vid pressträffen finns ”ljugarbänkar” och ”parcykel” på plats samt representant från företaget Trident, Peter Johansson, leverantör av parcyklar.

Kontaktperson:
Anna Carlström, mobil: 072 – 54 34 700 eller anna.carlstrom@familjenkampradsstiftelse.se